30 Mart 2015 Pazartesi

Raen Bitkisel Gül Losyonu

Merhabalar,
Blogu yine aksatmaya başladım farkındayım. Yeni haftaya yeni ürünle başlayarak ihmal ettiğim bloguma hızlı bir dönüş yapayım bugün.
Bugün sizlere piyasa çıkmadan deneme şansına sahip olduğum bir üründen bahsedeceğim. Raen Bitkisel Gül Losyonu. Ama önce size biraz Raen'i anlatmak istiyorum.

Buralı Olmayanlar Lokali-Raen



2005 yılında İstanbul'da kurulan Raen, bitkisel ürünler üretme fikriyle yola çıkan bir butik firma. İsim olarak  Eski Latince'de " oran ve miktarını belirtmek " anlamına gelen Raen kelimesini seçerek aslında firmanın temel ilkesini de bu isim üzerinden bizlere söylemiş oluyor bir bakıma. Ülkemizin zengin florasıyla yurtdışından getirttikleri kaliteli ham maddeleri harmanlayarak, el yapımı ürünlerini bizlerle buluşturuyorlar. Ürünleri arasında vücut kremleri, şampuanlar, ilgi alanım olan sabunlar ve cilt tipinize uygun kremler mevcut. Hatta kişiye özel ürünleri de sizin sorunuza yönelik hazırlayabiliyorlar. Tüm ürünleri de el yapımı. Raen'in ben de bıraktığı izlenim insana saygılı bir firma olduğu yönünde. Her türlü sorunuzda da sabırla cevap vermeleri benim için bir diğer olumlu yönleri oldu. Hayvanlar üzerinde deney yapmayan Raen'in balm ürünleri dışındaki tüm ürünleri de veganlar için uygun. Balmlarda aslında çok değerli bir hammadde olan balmumu kullandıkları için veganlar tercih etmeyebilirler.

Buralı Olmayanlar Lokali-Raen

Ürün ilk geldiğinde hemen açtım ve kokladım. Çünkü gül kokusu kremlerde pek tercih ettiğim bir koku değildir. Ama neyse ki o sevimsiz gül kokusuyla karşılaşmadım. Aksine bu koku beni çocukluğuma götürdü.
Koku hafızası gerçekten enterasan birşey. Ben çocukken Fredo Bebe diye bir şampuan vardı ve annem saçlarımı hep bu şampuanla yıkardı. Ve bu Raen losyonun kokusu işte bu Fredo Bebe'nin kokusunun aynısıydı.Her kullandığımda direkt olarak çocukluğa dönüyorum :))
Eğer koku hassasiyetiniz varsa biraz fazla gelebilir bu koku size. Ama cildinizde de oldukça kalıcı. Düzenli kullanıldığında parfüm bile kullanmaya gerek kalmaz inanın.

Buralı Olmayanlar Lokali-Raen

Losyonun akışkan ve hafif bir yapısı var. İlk kullandığımda cildime masajla uygularken sanki cilt tarafından emilmeyecekmiş gibi bembeyaz sıvanır gibi oldu. Ama masaj yapmadan direk sürüp bıraktığımda o beyazlık anında yok oldu çünkü ürün benim kuru cildim tarafından hemen emiliyor. Her ne kadar benim aşırı kuru cildime nemlendirmesi pek yeterli gelmese de cildimi yumuşacık yapmasını çok sevdim. Düzenli kullanmaya devam ettiğimde sonucun çok daha olumlu olacağını düşünüyorum. Biliyorsunuz ki her türlü cilt ürünlerinden sonuç alabilmek için düzenli ve uzun süreli kullanım önemli. Kullandığınızda ciltte yapış yapış yağlı bir his bırakmıyor. En sevdiğim özelliği de bu oldu, çünkü kıyafete bulaşma riski hemen hemen hiç yok. Kıyafetlerinize sadece mis kokusu siniyor, ki o da bence hoş oluyor. Hafif yapısından dolayı bu losyonu yaz için kullanmak üzere kaldırdım. Çünkü yazın çok fazla terlediğim için daha hafif yapılı ürünleri tercih ediyorum.

Buralı Olmayanlar Lokali-Raen

Raen ürünü için neler söylemiş derseniz;
Tüm cilt tiplerinin rahatlıkla kullanabileceği, besleyici ve yağ-nem dengeleyici vücut losyonu. Formülündeki benzersiz ferahlatıcı esansiyel gül yağı sayesinde siyah nokta ve akneyi engeller. Cildin yağ ve nem dengesini sağlar ve korur. Cildinizi sıkılaştırır ve tazeler. Banyo sonrası vücudun kuruyan bölgeleri ve günlük kullanım için idealdir. Sağlıklı ve ışıldayan bir cilde sahip olmak isteyenler için... - Tercih ettiğimiz esansiyel gül yağı benzersizdir, ağır ve bunaltıcı değildir. Deneyince hak vereceksiniz...
 "Gül"(Rose) kelimesi Yunanca "Roden" kelimesinden türetilmiştir, "kırmızı" anlamına gelmektedir. Genelde koyu kırmızı olarak bilinen gülün açık sarı, beyaz, pembe ve yeşil renklerde türleri de vardır. Gül yağı depresyon, gerginlik için özellikle tavsiye edilen esansiyel yağlardandır. Ayrıca cilt bakımında tercih edilen gül yağı cildi tazeler ve yeniler. Kalp ve sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkileri vardır, bu nedenle yemeklerde kullanılmaktadır. Gül yağının içeriğinde alkol, fenol ve aldehit bulunur. Alkol: Damıtılmış gül yağında alkol türevleri citronellol, geraniol ve nerol bulunur. Bu içerikler dengeleyici, rahatlatıcı özelliklere ve hoş bir kokuya sahiptir. Fenol: Gül yağının içerdiği farnesol antibakteriyel ve koku giderici özelliktedir. Aldehit: Sinir sistemini yatıştırır ve sakinleştirir.


Ve içeriği de bu şekilde:

Buralı Olmayanlar Lokali-Raen

Cildiniz çok kuru değilse ve koku hassasiyetiniz yoksa bu losyonu özellikle temiz içeriğinden dolayı öneririm. Tekrar alacağım ürünler arasına çoktan girdi bile benim için.  Raen'in diğer ürünlerini de merak ediyorum. Özellikle de saç derimde yaşadığım sorunlardan dolayı ardıç katranlı şampuanı en merak ettiğim ürünleri arasında.
Bitkisel Gül Losyonunu ve Raen'in diğer ürünlerini merak ettiyseniz ve almak isterseniz internet sayfalarını ziyaret etmeniz yeterli.

www.raen.com.tr


*Ürün Raen tarafından denemem için gönderilmiş olup yorumlar tamamen bana ait objektif yorumlarımdır.

Görüşmek üzere...

6 yorum:

  1. Çok keyifli bir yazıolmuş canım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, yorumun benim için önemli biliyorsun :))

      Sil
  2. Pembe gül kokusu...en sevdiklerimden....Denemeli....alakası yok ama gül reçeline de bayılırım sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu losyonu her sürdüğümde benim de aklıma gül reçeli geliyor hep, ben de çok severim. Güzel bir reçellik gül bulsak da yapsak :))

      Sil
  3. Aksatmayalım olmaz... :) Tamam losyonumuzu sürdük... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksatmam bi daha söz :)) Ohh mis mis koktuk işte ne güzel :))

      Sil