11 Aralık 2014 Perşembe

Zeytinyağlı Yer elması

Merhabalar ,
Bu yer elması nasıl güzel bir şeydir.Adı elmadır ama elmayla hiç alakası yoktur.Hem çiğ hem de zeytinyağlı yemek olarak tüketmeyi seviyorum bu garip şeyi.Çok da faydalı bir sebzeymiş kendisi.Cilde, saça, bağırsaklara iyi geliyormuş.Böbrek, safra ve pankreasın çalışmasını düzenliyormuş.Daha da bir çok faydası olan bu sebzenin hazır mevsimiyken zeytinyağlı tarifini sizlerle paylaşayım istedim.





Malzemeler 

Yarım kg yer elması
2 küçük havuç
1 orta boy kuru soğan
5 iri diş sarımsak
2 kesme şeker
1 tatlı kaşığı salça
1 iri portakalın suyu
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

Yemeklik doğradığımız soğanı sarımsak ve şekerle birlikte zeytinyağında kavuralım.Salçayı ekleyip biraz daha kavuralım.Önce havucu sonra da yer elmalarını da biraz kavurup, portakal suyunu da ekleyelim.Suyu gözünüze az gelirse biraz da su koyulabilir.Damak tadımıza göre tuz ve biberler de ekleyip pişmeye bırakalım.

Ben yer elmasını kereviz gibi pişiriyorum.Kabuğunu kazımayı tercih ediyorum ama siz tamamen soyabilirsiniz.Bu malzemeye ek olarak bir küçük kereviz ve patates de eklerseniz kış türlüsü olur.O hali de çok lezzetlidir.
Bizim evde sadece annem ve ben tarafından sevilerek tüketilen bu yemeği umarım denersiniz ve beğenirsiniz.

Afiyet olsun.





6 yorum:

  1. :)) ben de geçenlerde yaptım,blogda yayınladım,çok severim:)ancak hiç salçalısını pişirmedim,hatta yemedim,denerim ama:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında zeytinyağlılar salçasız pişer sizin pişirdiğiniz gibi ama ben o renksiz halini bir türlü sevemedim.Sanki tatsız-tutsuz olacakmış gibi geliyor bana o yüzden renk vermek için çok az salça iyi oluyor :))

      Sil
    2. ben de havvanın tarifini yapmıştım ve bayılmıştım. salçalı da denerim. salçasızı da çok güzel oluyo tavsiye ederim Havvanın kini de.
      seninkini de yaparım eline sağlık ;)

      Sil
    3. Salçayı çok az sadece renk versin diye koyuyorum, renksiz sevmediğim için zeytinyağlıları :))

      Sil
  2. Sizi Blogger Haritamıza ekledim.
    http://bloggerharitasi.blogspot.com.tr/2014/12/bural-olmayanlar-lokali.html
    Aynı zamanda google+/twitter/pinterest hesaplarımdan da paylaştım. İlginiz için teşekkürler...

    YanıtlaSil