8 Kasım 2014 Cumartesi

Ölmez Ağacın Ahı Peşinizi Bırakmasın...






Bir ümmet düşünün ; peygamberi " Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz . "demiş. "Savaşta bile ağaçlara dokunmayınız . "  diye buyurmuş.
Bir millet düşünün ; ataları " Yaş kesen baş keser . " demiş.Ve o milletin büyük Atası , Atatürk'ü bir ağaç için koca bir köşkü kaydırmış.

Bir millet düşünün bir tek ağacı kesilmesin diye sokaklara dökülüp karşı çıkan ; gencecik toprağa düşen...
Ve kabus gibi çöken bir iktidar düşünün.Ağaca düşman , eğitime düşman , eğitimli insana düşman , sağlığa düşman , tarihe düşman ,  çevreye düşman , hayvanlara düşman , insana düşman , dine düşman , vatandaşına öldüresiye düşman...
Bir çevre bakanı düşünün , çevreye düşman ; 3, köprü için ormanları kesilen yaban domuzları şehre indiği için olur böyle şeyler diyen ; boğazı yüzerek geçmeye çalışan yaban domuzları için tüm hayvanlar çok iyi yüzme bilir diyen...
Bir başbakan düşünün ; vatandaşına düşman .Madende ölen yüzlerce belki de binlerce can için bu işin fıtratında bu var , 100 yıl önce Avrupa'da da maden kazaları oluyordu diyip vatandaşına küfredip tekme tokat döven.Derdini anlatmak isteyen köylüsüne ananı da al git diyen...
Bir bakan düşünün ; yine bir maden kazasında ölen canlara güzel ölmüşler diyen ; yanına gelip yardım isteyen kanser hastası genç bir kıza sadaka verir gibi para vermeye çalışan..
Bir halk düşünün ; asgari ücrete talim edip , binlerce ağaç katledilerek yapılan cumhurbaşkanının kaçak gecekondu sarayı için cebimizden 15 TL çıktıysa nolmuş , keşke daha fazla versem ben diyen kör gözleri sağır kulakları olan bir halk...Ama o gecekonduya harcanan parayla kaç okul , kaç hastane , kaç iş alanı yapılırdı acaba diye sorgulayamayacak kör ve sağır bir halk...Çalıyorlar ama çalışıyorlar diyecek kadar kör ve sağır bir halk...
Yazacak çok şey var ama benim kelimelerim tükendi bunların hırsı tükenmedi... Ve ben artık düşünmek istemiyorum.

Tüm kestiğiniz ağaçlar cehennemde odununuz olsun , katlettiğiniz tüm canlar da odununuzu taşısın....

8 yorum:

  1. Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
    saydıklarına ilaveten Türk'lüğe düşman, Türk'lere düşman, Türk yoktur Türkiyeli vardır gibi abuksabukluklarla kanıtlayan, ikidebir ben Türk değilim Gürcü'yüm diyen, pkk lılarla müzakere edip, kendi ordusunu hapse attıran, milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyen, Andımız'ı kaldırtmakla övünen!! Atatürk'e Atatürk diyemeyen, Atatürk'lü Türk bayrağı istemeyen bu adamın tek dini, imanı paradır, 1000 odalı saray yaptırmasından belli...bir gün tüm gizli hesaplarının ortaya dökülmesini - gerçi ses kayıtları çıktı ama montaj deyip inkar etti- bu defa inkar edilemeyecek biçimde ortalığa dökülüp saçılmasını, yaptığı tüm gizli anlaşmaların da keza ortaya çıkmasını ve vatana ihanetten yargılanmasını görmeden Allah canımı almasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağzına sağlık arkadaşım eksik kalanları tamamladığın için.Sanata ve sanatçıya da düşmanlar.Şimdi de İstiklal Marşına kafayı takmışlar.Arabın yalellisini marş yapacaklar herhalde.Allah bunlara daha fazla fırsat vermesin , uyuyan halkta - bu saatten sonra zor ama - uyansın artık.Vatan toprağı bunların ölüsüne bile nasip olmasın.Bunca ah yerde kalmaz elbet.

      Sil
  2. Dün haberi okuyunca çıldırdım yoldaşta yanımdaydı. ikili çıldırdık, sövdük.. dini imanı para olmuşların, başka yer bulamamış gibi ekmek yenilen ağaçlar dahil hiçbir canlının bırak kesilmeyi, yaşam hakkının elinden alınmasını, yerınden oynatılmaması gerektiği girmiyo o kafalarına ! Lanet gelsin onlara.. Bırakmaz o ahlar peşlerını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah bu doların yeşiline tapanlara daha fazla fırsat vermesin.

      Sil
  3. Ya üzerimize serpilmiş bu ölü toprağına ne demeli?
    Birbiri ardına gelen acılardan kaçmak, onları görmemek için kafamızı toprağa sokuşumuza? Bana dokunmayan yılan bin yaşasın-cılığa?

    Böyle zamanlarda hep Martin Niemöller'in şiirini gelir aklıma:
    Naziler komünistler için geldiğinde sesimi çıkarmadım; çünkü komünist değildim.
    Sosyal demokratları içeri tıktıklarında sesimi çıkarmadım; çünkü sosyal demokrat değildim.
    Sonra sendikacılar için geldiler, bir şey söylemedim; çünkü sendikacı değildim.
    Benim için geldiklerinde, sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şiiri ben de çok severim.Bu hiçbirşeye değer vermeyen partiye tehditle değil kendi isteğiyle oy verenlere sıra geldiğinde bu haksızlıkların ucu onlara da dokunduğunda ; ki bir an önce dokunsun ; o zamanda adamlar çalışıyor ama diyebilecekler mi acaba ?

      Sil
  4. Türkiye nereye gidiyor, korkuyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın ben de çok korkuyorum.Son günlerde eğitimle ilgili yeni gelişmeleri okudukça daha da korkuyorum ve çıldırıyorum.Ne acı dün mazlum ve mağdur olduğunu söyleyenler bugün zalim ve mağrurlar.

      Sil