10 Kasım 2014 Pazartesi

Büyük Aşk Büyük Özlem



Ankara'nın taşına bak ,tut ki baktım
Uzar gider efkârım, çayır ağlar çimen ağlar ben ağlarım,gözlerimin yaşına bak,
Ankara kalesi'nde rasattepe'de,bir akça şahan gezer dolanır, yaşın yaşın mezarını aranır,
Şu dünyanın işine bak
Mustafa'm Mustafa Kemal'im...





"9 Kasım Çarşamba sabahı, Atatürk’te adale kasılmalarıyla istem dışı hareketler ve inlemeler görüldü. 9 Kasım’ı 10 Kasım’a bağlayan gece oldukça sıkıntılı geçti. Atatürk’ e kısa aralıklarla oksijen verildi. Sabaha doğru boğazında hırıltılar azaldı. Saat 8.00’de Dr. Mehmet Kamil Berk ve Dr. Nihat Reşat Belger Atatürk’ e glikozlu serum verdiler (Bu serumun boş şişesi ve şırınga iğnesi halen İstanbul Tıp Faküte’sinde bulunmaktadır). Saat 9.00 olduğunda göğsü hızla inip çıkmaya başladı. Dünyadaki son 5 dakikasına gözleri kapalı giriyordu. Dışarıda bütün bir ulus endişe içinde radyo başında bekliyordu. Savarona son bir saygı duruşu için sarayın önüne demirlemişti. İçerde saray tam bir sessizliğe gömülmüştü. Hasan Rıza Soyak sağ elini ellerinin içine alıp öpmüştü. Soyak’ın ardından Muhafız Komutan İsmail Hakkı Tekçe de aynı eli öptü ve yorganın içine koydu. Bu arada Prof Dr. Mim Kemal Öke Atatürk’ün açık gözlerini kapattı. Son nöbet defterine şöyle yazıldı: Saat 9’u 5 geçe Büyük Şefimiz Derin koma içinde terki hayat etmişlerdir. Atatürk’ün yaveri Salih Bozok şuursuzca sarayın merdivenlerinden aşağı koştu. Alt katta boş bulduğu bir odaya dalıp kapıyı kapattı. ..Az sonra içeriden tek el silah sesi duyuldu. Sesi duyup odaya koşanlar O’nu kanlar içinde buldular kalbine sıktığı tek kurşunla devrilmişti."

4 yorum:

  1. bazı insanlar vardır öldü derler. bazılarıda vardır ölse de özlenirler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve bazı insanlar vardır ismi silinmeye çalışıldıkça daha da kuvvetli kazınır kalplere

      Sil
  2. O sahneyi Veda filminde ağlaya ağlaya izledim, 2 yıl ancak yaşamış Ata'sız, böyle sevgi kimseye nasip olmaz nur içinde yatsın o da, yaveri de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah kurduğu cumhuriyeti , büyük eserini ilelebet yaşatsın.Nur içinde yatsın , mekanı cennet olsun.Gölgesi bu vatan üstünden eksilmesin.Tüm şehitlerin ruhları şad olsun.

      Sil