30 Ekim 2014 Perşembe

Kafamda Deli Sorular





Yine maden göçüğü , yine kalleşçe vurulan bir astsubay.Acaba bu ülkenin fıtratında hep ihmalkarlık mı var ?
Ve bir anne oğlum yüzme bilmezdi , suyun altında ne yaptı diye sorduğunda bu soruya bu işin fıtratında bu var diye mi cevap verdiler ? Doğru dürüst GÜNYÜZÜ görmeden göçüp gitme ihtimaliyle yaşama mecburiyetine " Maden İşçiliği " mi deniyor ?
Soma faciasından hem önce hem sonra - yanlışım varsa düzeltin lütfen - yaşam odası zorunluluğu önerisini reddeden kim ; son seçimlerde facia yaşanan bölgeden oy alanlar kim ? Ama kızlı-erkekli eğitim ve her türlü aktivite yasaklanmalı.Bu önemli çünkü.Mesela üniversitelerin çoğunun havuzu tadilatta ne gariptir ki.Hepsi bir an da su mu kaçırıyor acaba ?
Facia bölgesine binlerce korumayla gidip kurtarma çalışmalarına ara vermek medeni ülke olduğumuz için değil mi ? Hatta medeniyetin dibine vurup tekme tokat vatandaş dövmeli.O geri kalmış Şili'de başbakan göçükten sağ çıkan her madenciye sarılması ne medeniyetsiz bir davranıştı öyle.
Atatürk Orman Çiftliğine devasa bir ucube kondurdular binlerce ağaç keserek.Bu ucubeyle şimdi daha mı iyi yönetilecek ülke ? Ama bu ucubenin içinde havuzlu villanın amacı ne olaki ?
Validebağ Korusuna cami yapmaya kalkıyoruz yine ağaç keserek.Memleketin en önemli sorunu ve eksiği camiydi değil mi ? Bu ağaç düşmanlığnı anlayabilenimiz var mı ?
Sınırlar deseniz delik deşik ; giren çıkan belli değil.Suriyeli benden daha çok hak sahibi üstelik.Ben TC vatandaşı olarak üniversiteye gidebilmek için şaibeli sınava girmek zorundayım ; elin suriyelisi direkt girebiliyor.Ben kendi ülkemde azınlık mıyım ?
Sağlık deseniz Allaha emanetiz çok şükür.Yine elin mülteci suriyelisi bedava her hizmetten yararlanırken ben TC vatandaşı genel sağlık sigortası ödemek zorundayım.
Ama sınırda insanlık dramı yaşanıyor diyenler var bir de.İnsanlık dramını artık biz TC vatandaşları yaşıyoruz haberleri yok.
Dünyada bizden daha demokratik başka bir ülke var mıdır acaba.Askerini şehit eden , vatanı bölmeye çalışanları vekil diye meclisine sokmak demokrasi değil mi ?
Erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde deniz manzaralı boş oda var mı acaba ? Deniz havası da alırdım biraz ...

8 yorum:

  1. Hepsini madde madde o kadar gözümüze soka soka anlatmışsın ki, kalemine sağlık. Ama onların gözleri kör olduğundan faydasız:( hele hele facia bölgesinde akp ye oy çıkması ! 'buradan bize oy çıkmazsa madeni kapatırız, işinizden olursunuz" şantajı! Maalesef kabahat şantaj yapanda değil o cibiliyetine uygun davranıyor ama Türk halkının zekası ortalama 90 çıkmış! Bu ortalamanın düşüğüymüş yani 89 çıksa geri zekalı oluyormuşuz! Tabii istisnalar hariç. O yüzden bu insanlar o facia yerinde "olm kapatırsa kapatsın" diyemiyorlar zekaları o kadar çalışıyor!! Ahmak ve cahil toplumlar yok olmaya mahkumdur (laf bana ait değil) arada biz ahmak ve cahil olmayanlar da kaynayacağız :(
    ya da dediğin gibi deniz manzaralı oda arayacağız ...:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkunun ecele faydası olmadığını bir anlasak sana oy yok madeninde fabrikanda beni değil cebini düşündüğün herhangi bir yerde çalışmıyoruz desek diyebilsek...Ama bu iq ve korkaklıkla işimiz çok zor.Dediğin gibi en zoruma giden bu ahmak ve cahiller yüzünden bizlerin yaşamak zorunda kaldığımız düzensiz düzen...

      Sil
  2. Aynen öyle katiliyorum. Mülteci biz misiz gibi davranilmasi, 5 ay önce ceza alip kapatılmayan ocaktan ölüme bile bile davetiye, meydanlarda coplanmak.. Sahi bi ara kitapta yasaklanmisti dimi ülkemizde... Nefret ve öfke duyuyorum.. Yazin çok güzel gurur duydum ve tesekkur ediyorum canim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasaklanan kitapta Şeker Portakalıydı.Nazım Hikmet'in dediği gibi ' Kimseye benzemez halkını satanın korkusu .' Ama tüm bunların hesabını soracağımız günler gelir elbet...

      Sil
    2. İnşaallah gelecek o günler. Bi lokma umudum var, onu yaşatmaktan vazgeçmicemm :/

      Sil
    3. Hepimizin birer lokma kaldı umudu ...

      Sil
  3. Kalemine sağlık ne güzel anlatmışsın hepimizin haykırmak istediklerini!
    Yakında birçoğumuz gideceğiz zaten Bakırköy'e yoksa normal bir insanın tüm bunlara dayanması olacak şey değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erenköy deniz manzaralı ; hep beraber toplanıp oraya gidelim :) Ahh Mor Rimelim söylesek de yazsak da işe yaramıyor ki ...

      Sil