29 Eylül 2014 Pazartesi

Doa Kozmetik Yağlı ve Kepekli Saç Derisi Serumu

Merhabalar ,
3 ay gibi bir süredir seboraik dermatit sorunuyla boğuşuyorum.Sanırım bu sorundan dolayı da saçlarımın üstteki kısımları tiftik tiftik ( lastik gibi hatta ) gibi bir durumda.Saçımı düzenli kestirsem de bu durum geçmiyor.Ayrıca saç derimde kaşıntı ve yaralar vardı.Saç taramak bile işkenceye dönmüştü.Daha önce de bu sorunu hem saçlı deride hem de cildimde yaşamıştım ama bu derece yoğun değildi.Sadece kepeklenme ve hafif kaşıntı şeklindeydi.Bugün size anlatacağım saç serumunu da teşhis konduktan sonra doktorun verdiği şampuan ve tonikle birlikte kullanabileceğim ürünleri olup olmadığını Doa Kozmetiğe danışarak aldım.



2 şişesi bitirdim.Serumu ilk 3 yıkamada arka arkaya kullandım.Daha sonra haftada bir kullanmaya başladım ve saç derimde iyileşme olunca da iki haftada bir kullanmaya başlamıştım ki Ankara'nın mis gibi !! suları yüzünden saç derimde yine kaşıntı ve yaralar olmaya başladı.Mecburen 3. şişeyi kullanmaya başladım.



Koyu kahverengi , yoğun kokulu bir serum.Kokusu karanfile benziyor ama sanırım kokunun kaynağı içeriğinde bulunan ardıç katranı.Serum hasarlı saç derisini nazikçe soyarak tedavi ediyor aslında.Bu soyulmayı kepek şeklinde döküntü gibi düşünmeyin.Yıkama sırasında atılıyor ölü deri saç dibinden.Ben bu serumu kullandığım süre boyunca kepek sorunu yaşamadım.
Saçıma sürüp 1 saat bekletiyorum ve yıkıyorum saçlarımı.Yıkarken mümkün mertebe saçınızdan akan serumla suyun yüzünüze ve gözünüze değmemesine dikkat edin.Özellikle gözleri fena yakıyor.
Serumu kullandığım süre boyunca saçlarım daha dolgun ve parlak oldu.Ev halkı ve kuaförüm de saçlarımın çok sağlıklı göründüğünü söylüyorlar.Ama dermatitden dolayı dökülmelerde ne yazık ki işe yaramıyor.Tiftiklenen saçlarımda da bir çözüm olmadı.
İçeriğine gelince ; deiyonized water, sodium lactate, gylicolic acid, lactic acid, mandelik acid, salicylic acid, alcohol, biosulpjure, ardıç katranından oluşuyor.
Ankara'nın suları bu derece güzelleşmeseydi benim bu seruma uzun süre ihtiyacım olmayacaktı.Eğer yoğun kepek problemi yaşıyorsanız ya da ben gibi saç derisi sorununuz varsa bu serumu kullanabilirsiniz.Ama saç derisi sorununuzda öncelikle doktorunuza danışmalısınız.
No poo yöntemini de denemeyi düşünüyorum ; okuduğum yorumların çoğu olumlu olunca denemekten ne çıkar diye düşündüm.Bakalım ben de sonuç ne olacak.
Saç dökülmem de inanılmaz fazla bu aralar.Bu hafta bir de saç dökülmesi kürüne başlamayı düşünüyorum.Sonuçları sizinle de paylaşırım.Eğer saç dökülmesini önleyici ve saç çıkartmaya yönelik önerileriniz varsa lütfen benimle paylaşın.
Ve hala Doa Kozmetiği keşfetmediyseniz ya da bu serumu merak ettiyseniz internet sayfalarını ziyaret edebilirsiniz :

Görüşmek üzere...

12 yorum:

  1. doa kozmetiğin her ürününü beğenirim bende :)
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki keşfetmişim doa kozmetiği , memnun kalmadığım bir ürünleri olmadı.Umarım hep böyle devam eder :)) Blogunuza geliyorum hemen :))

      Sil
  2. Doa 'ya güvenim sonsuz, başka yerlerden aldığım ürünler ile saç dökülmesi sorunum başladı ancak Doa 'dan aldığım ürünlerde saç dökülmesi gibi bir sorun yaşamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış anlaşılma olmasın , saç dökülme sebebim kullandığım bu serum değil şu an yaşadığım seboraik dermatit isimli hastalık.Bu serumla saç derimde toparlanma yaşamıştım ama sular sağolsun yeniden başladı.Doa kozmetikten kullandığım her üründen ben de çok memnun kaldım ve Doa kozmetiğin ürünlerine güveniyorum.

      Sil
  3. Doa kozmetik ürünlerini ben de severek kullanıyorum. Sevgilerimle.
    http://incilimakyaj.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki Doa var :)) Bazı ürünleri ve yağları sadece Doa'dan alıyorum artık.
      Sevgiler benden :))

      Sil
  4. güzel paylaşım olmuş çok teşekkür ederim :)))
    ModaTizi

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar bendede seboroik dermatit var ne önerebilirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Araf buraliolmayanlarlokali@gmail.com adresine mail atarsan şu an neler yaptığımı uzun uzun anlatabilirim :)

      Sil
  6. No poo boyalı saçlarda kötü sonuçlar doğurabilir. Denedim memnun kalmadım. Karbonatli şu kazık gibi yaptı saçlarımı. Çok iyi durulamama ve sirkeyle yumuşatmaya calismama ragmen parmaklarim icinden gecmedi. Kepekle doldu. Halen arinmadi. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçımda boya yok ama yine de cesaret edemedim zaten.Becerebilir miyim beceremem mi bilemedim :))

      Sil