25 Haziran 2014 Çarşamba

Wet'n Wild Walking On Eggshells ve Far Pressleme

Merhabalar ,
Blogspot bugün düzelmiş çok şükür.Umarım tekrar farkılı bir sorun çıkartmaz blogspot.Hazır herşey düzelmişken paylaşımlarda bulunalım :))
Bugün yine iki işi bir arada yapacağım :)) Hem yeni farımı size tanıtacağı ; ki sizler zaten diğer bloglardan da biliyorsunuz ; hem de kırılan far nasıl tamir edilir onu anlatacağım.

Buralı Olmayanlar Lokali


Wet'n Wild'ın Walking on Eggshells paletini sevgili Audrey'nin düzenlediği çekilişten kazanmıştım.Üniversite yıllarımda bir tanıdığımız bana ve kızlarına yurtdışından makyaj malzemeleri getirirdi.Wet'n Wild ve Cover Girl gelen markalardı.Bu sayede Wet'n Wild rujlarının ve Cover Girl farlarının bir çok rengini kullandım uzun yıllar önce.Gratis sayesinde Wet'n Wild ürünlerine yeniden ulaşabilmek çok çok iyi oldu.Darısı diğer markaların başına olsun :)
Renkleri günlük kullanmak için çok uygun.Almayı düşündüğüm bu farı çekilişten kazanmak da ayrı bir güzel oldu benim için :)

Buralı Olmayanlar Lokali

Renkler resimdekinden daha canlı.Fotoğraf makinesini evin içinde kaybettiğim için telefonun kamerasıyla ancak bu kadar çekebildim.Bu paleti gerçekten çok sevdim çünkü genelde kullandığım renklerden oluşuyor.Yumuşacık bir yapısı var.Kalıcılığı da fena değil.4-5 saat bozulmadan kaldı.Daha uzun süre dayanıklılığı nasıl olur bilemeyeceğim.Elimle uyguladığım için tozutma yapıp yapmadığını da söyleyemem :)

Bu yazımda farımın başına kargoda ne geldiğini anlatmıştım.Yapısı çok yumuşak olduğu için de kırılmış olabilir.Çareler tükenmez :)) Hemen pressledim ve kullanmaya başladım.Presslemeyi merak eden arakadaşlarım için kısaca anlatacağım.

Buralı Olmayanlar Lokali

Kırılan farınızı , allığınızı ya da toz farlarınızı bu yöntemle tamir edip pressleyebilirsiniz.Bunun için gerekli olan şeyler bir damlalık ( yada çay kaşığı ) ve kolonya ( alkol ).Ben kolonyayla yapıyorum pressleme işlemini.Daha önce kırılan bir allığımı bu yöntemle tamir etmiştim.
Far bana ulaştığında 1. ve 2. resimdeki gibiydi.Farın içinden çıkan aplikatörün arkasıyla 3. resimdeki gibi ezdim ve birkaç damla kolonyayı fara damlatıp kürdan yardımıyla hafifçe karıştırdım.Dikdörtgen bir far olduğu için farın şekline uygun bir cisime ( mutfak çakmağı kullandım burda :)) peçete sarıp sıkıca farın üzerine bastırıp pressledim.1 gün boyunca kurumasını bekleyip kullanmaya başladım.Kolonyadaki alkol uçtuğu için fara hiç bir zararı yok.
İşin püf noktası çok ıslatmamak ve dikkatli bir şekilde sıkı presslemek.
Umarım anlaşılır bir şekilde anlatabilmişimdir.

Görüşmek üzere..


6 yorum:

  1. Güzel fikirmiş :)
    Ben hiç far kullanmam ama belki bir gün kullanacağım tutar aklımda bulunsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bu bilgiye ihtiyacın olmaz ama yine de bilmekte yarar var değil mi :))

      Sil
  2. bende kırıldığını duyunca üzülmüştüm sevindim tamir ettiğine güle güle kullan canım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım arkadaşım.Başta ben de üzülmüştüm ama çözümü olunca çok da takılmamak lazımmış :)) Her sorun sıkıntı böyle olsa keşke :))

      Sil
  3. ay çok sevindim düzeldiğine gerçi bu farlar o kadar yumuşak ki neredeyse durduk yerde kırılıyor ben yere düşüp hafif çatlayan bir farı da parmağımla bastırarak preslemiştim o kadar yumuşak ki şahane oldu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. presslerken ben de farkettim yumuşaklığını.her sorunumuz keşke böyle basit olsa :)) bu far sayesinde pressleme yöntemini paylaşmış oldum bilmeyen arkadaşlarla :))

      Sil