9 Haziran 2014 Pazartesi

Pudingli Islak Kek

Merhabalar ,
Haftaya tatlı başlayalım , tatlı ve güzel geçsin :)) Geçen akşam yaptığım kekin tarifini sizinle paylaşmak istedim.Ev ahalisi akşam akşam kakaolu kek yapmamı istedi benden.Tam yapmaya başladım keki evde kakao kalmamış.Sade kek yapmaya karar vermiştim ki gözüme kakaolu puding takıldı dolaptan.Ben de kakao yerine pudingi kullandım.Oldukça güzel bir kek oldu.Bu keki yapanlar mutlaka vardır , bana ait bir icat gibi bahsetmeyeyim ve çenem daha fazla açılmadan tarifi vereyim hemen :)))


Buralı Olmayanlar Lokali


Malzemeler

1 paket kakaolu puding
2 yumurta
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ ya da 125 gr eritilmiş margarin
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Limon yada portakal kabuğu rendesi ( isteğe bağlı )

Yapılışı

Kakaolu puding , şeker , yağ ve süt şeker eriyene kadar karıştırılır.Bu karışımdan 1 su bardağı kadar ayrılır.Kalan karışıma yumurta , un ve kabartma tozu eklenir.Homojen bir kek hamuru elde edilir.Yağlanmış borcama döküp , 180 derecede 40 dakika pişirilir.Pişen kek fırından çıkar çıkmaz ayırdığımız sıvıyı döküp , kekimizi soğuyunca afiyetle yeriz.

Bu kek biz de çok beğenildi.Umarım dener ve siz de beğenirsiniz.

Afiyet olsun.
Haftanız güzel geçsin.



4 yorum:

  1. ellerine sağlık nefis görünüyor yalnız un miktarı biraz az gibi geldi bana iyi kabarıyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben büyük borcamda yaptığım için çok kabarmadı ama küçük borcamda daha güzel olur.Eğer çok sıvı gelirse gözüne malzemeler 1 - 2 çorba kaşığı un eklenebilir.Bu kekte bir bardak sıvısından üzerine dökmek için ayırdığım için un yeterliydi bana göre :)

      Sil
    2. tamam deneyeceğim senin iki yemeğini denedim ve blogumda yayınlanması için planladım ellerine sağlık bu işte bayağı iyisin:)

      Sil
    3. Deneyip beğenmene çok sevindim gerçekten :)) Meraklıyım birazcık kek , börek işlerine.Güzel sözlerin için teşekkür ederim canım arkadaşım.Blogunda tarifleri keyifle okuyacağım :))

      Sil