18 Nisan 2014 Cuma

Ülker Teremyağ Gurme ile Karakız Kurabiye

Merhabalar ,
Kargo geldiğinde sevinmeyenimiz var mıdır acaba.İster yaptığımız alışveriş olsun , ister kampanya kargosu ; her şekilde mutlu oluyorum ben kargo aldığım zaman.Pazartesi günü Tavsiye Kanalı yeni kampanyası Ülker Teremyağ kampanya maili yollamış bana.Çarşamba günü de kargom geldi.Pembe bir kutuyla yollamışlar bu sefer kampanya ürünlerini.



Kutudan 3 tane tarif defteri,Şefika Günyel'in tarif kitapçığı ,magnet , Teremyağ kutusu ve içinden 2 tane Teremyağ Gurme kuponu , buzdolabı için notluk ve kalem çıktı.


Kuponları Migroslarda kullanabiliyoruz yalnızca.Ben de dün hemen Migros'a gidip Teremyağ Gurmelerimi de aldım.


Bugün de hemen denedim.Geçen hafta arkadaşımda yediğim ve beğenip tarifini aldığım kurabiyeleri Teremyağ Gurme ile yaptım.

Karakız Kurabiyesi 


Malzemeler 

1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr ( yarım paket ) margarin
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( 3 - 3,5 su bardağı kadar )

Şerbeti

2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su

Yapılışı

İlk önce şerbeti hazırlıyoruz.Yumurta , sıvı yağ , margarin ve şekeri elimizle iyice karıştırıyoruz.Un , kakao , kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.hamuru yoğururken unu azar azar eklemeliyiz.Hamur elimize yapışmıyorsa kıvamı olmuş demektir.Ceviz büyüklüğünde bezeleri yağlanmış tepsiye dizip 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz.5 dakika dinlendirip üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.
Az malzemeli bol lezzetli bir kurabiye bu tarif.Haftasonu siz de denersiniz belki.
Afiyet olsun.

Teremyağ Gurme için Tavsiye Kanalı'na teşekkür ederim.
Siz de Tavsiye Meleği olmak isterseniz 





4 yorum:

  1. sadece istanbul,ankara,izmir içinmiş bu kampanya biz katılamadık canım tariflerin çok dikkatimi çekiyor bunuda denecekler listeme aldım afiyet olsun:))iyi hafta sonları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne saçma sadece 3 şehirde olması kampanyanın.her şehirde migros varken üstelik.sık da kampanya yapılmıyor zaten.bu kurabiyeyi mutlaka dene eminim çok beğeneceksin :))

      Sil
  2. Elinize sağlık:) Nefis görünüyor...:)Bu kampanyamız için öyle maalesef ama başka kampanyalarımız da olacak takipte kalın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim ama 3 şehir dışında kalan Tavsiye Meleklerine haksızlı olduğunu düşünüyorum.Eminim ki siz Meleklerinizin gönlünü almasını bilirsiniz elbet :))

      Sil