10 Mart 2014 Pazartesi

Müfettişler Müfettişi

Yağmurlu bir Ankara'dan merhabalar,
Haftasonu arkadaşlarla tiyatroya gittik.Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezinde oynayan Orhan Kemal'in Müfettişler Müfettişi isimli eserini izledik.Oyunun konusu kısaca ; kasabaya gelen takım elbiseli yabancı bir adamı devletin müfettişi sanılması.Aslında bu adam bir dolandırıcı.Ama kendi halinde yaşayan kasaba halkının  bu müfettişte kurtuluş umudu araması hem komik bir o kadar da düşündürücü olaylara neden oluyor.
Oyun iki perdeydi. Cuma ve cumartesi günleri Panora Müjdat Gezen Sanat Merkezinde sahneleniyor.Oyuncuların hemen hemen hepsi çok genç.
Oyuna son günlerde yaşadığımız yolsuzluk olaylarını da dahil etmişler. Zaman zaman yerindeyken bu günümüzden yapılan eklemeler zaman zaman da çok fazla olmuş.Ayrıca çok fazla küfür kullanılmış.Nedense hala bol küfürlü şeylere gülündüğünü düşünüyoruz ya ne saçma.
Bir ara oyundan o kadar sıkıldım ki çıkıp gidesim geldi oyundan.Çünkü oyuncuların repliklerini gereksiz uzattıkları sahneler vardı.Salonun çok sıcak olmasının da çok etkisi oldu sıkılmamda :) 
Uzun zamandır tiyatroya gitmemiştim.İyi vakit geçirdiğim arkadaşlarımda yanımda olunca keyifli bir akşam oldu.
Haftanız güzel geçsin.
Görüşmek üzere..

4 yorum: