30 Aralık 2013 Pazartesi

Dubai Günlüğü - 1

Dubai'den merhabalar ,
Ayın 28'inde saat öğleden sonra 5'de Ankara'dan başlayan yolculuğum 29'u sabahı saat 6'da otel odama yerleşmemle sona erdi. Bugün ikinci günümüz.İşlerimiz henüz yoğunlaşmadı. Al Barsha bölgesinde kalıyorum.Kaldığımız otelin tam karşısında Emirates Mall isimli Dubai'nin en büyük ikinci alışveriş merkezi var , sıkıldıkça oraya gittik. Ama işler yoğunlaşınca otele döndüğümüze şükredeceğiz sanırım :) Çölün ortasında lüks AVM cenneti diyebiliriz Dubai'ye. Burda hizmet sektöründe çalışan insanların çoğu Hintli. Hintlilerden sonra da Pakistanlılar geliyor. Geleli henüz iki gün olduğu için çok fazla şeyden bahsedemiyorum sizlere. Zaman içinde keşfettikçe paylaşmaya devam edeceğim.
Dubai'de yaşayanların ve buraya turist olarak gelenlerin zamanı AVM'lerde geçiyor sanırım ; çünkü çok kalabalıktı gittiğim AVM. Burayı bilen  arkadaşların söylediğine diğerlerinde de durum farklı değilmiş. Hayatları AVM'de geçtiği için her türlü etkinliği de buralarda yapıyorlar.Mesela kayak pisti yapmışlar AVM'nin ortasına. Kayak kıyafetini giyip yapay karda kaymaya geliyormuş araplar.Girişi ucuz da değil üstelik ama Araplar zaten zengin :)) Sanırım 50 dolar civarında. Gerçekten çok enteresan bir görüntüydü ; çölün ortasında yapay karla da olsa kayak pisti :))

Buralı Olmayanlar Lokali-Dubai Shopping Fest

Ocak ,şubat aylarında hava sıcaklığı 25-30 derece civarındaymış ama bahar havası gibi üşütüyor insanı.Ya da ben üşüyorum bilemedim :)

Buralı Olmayanlar Lokali-Dubai Shopping Fest

Kaldığım otelin terasından çektiğim Burj El Arab resmiyle bitireyim bu yazımı :) Daha bir ay buralardayım.Yeni şeyler keşfettikçe paylaşmaya devam edeceğim.

Görüşmek üzere..


2 yorum:

  1. mutlaka paylaş merakla bekliyorum yeni bir ülkeyi keşfetmek çok keyifli:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmaya devam edeceğim öğrendikçe.Merak ettiğin şeyler de varsa yaz lütfen :)

      Sil