31 Ağustos 2013 Cumartesi

Mersin Tatili

Uzun tatil arasından sonra yeniden merhabalar,
Aslında hafta başı döndüm tatilden ama koşturmayla geçen bir hafta oldu tatil dönüşü benim için.  Tatil dönüşü yapılması gereken tüm sıkıcı işlerde yapıldı diğer koşturmayla beraber. Tüm bu işlerden ancak fırsat bulup ancak blogumla ilgilenebildim. Tatilde bulunduğum yerde internet bağlantısında sorun olduğu için de pek internete giremedim.

Hem tatil hem düğün olunca pek fazla yer gezemedik ama yine de eğlendik tatil boyunca. Derler ya yediğin içtiğin senin olsun, gezdiğin yerleri anlat diye.Tatilde Mersin'deydim bu sene.Erdemli ilçesinde birkaç gün kalıp, Mersin'e geri döndük. Birçok kez Mersin'e gitmeme rağmen ilk defa Cennet - Cehennem Mağarasına gittim bu sene. Hatta ilk defa mağaraya gittim desem daha doğru olur :)

Buralı Olmayanlar Lokali

Cennet ve Cehennem Obrukları Türkiye'nin en ünlü karstik oluşumlarıymış. Cennet çöküğü yada obruğuna 400 küsür merdivenle iniliyor ve içinde Helenistik dönemde Meryem Ana' ya ithafen yapılmış bir şapel bulunuyor.Ne yazık ki kendi dinimize hoşgörü beklerken! şapeldeki ikonaların çoğunu yok etmişiz. Şapelin ve mağaranın duvarlarına yazılar yazılmış,isimler kazınmış. Tarihe hiçbir zaman değer vermediğimizi burada bir kez daha üzülerek gördüm. Cennet çukurunun dibinde ne yazık ki bugün kurumuş olan bir dere varmış. Bu yeraltı deresi Narlıkuyu' da denize dökülüyormuş.

Buralı Olmayanlar Lokali

Buralı Olmayanlar Lokali

Cehennem çöküğü yada obruğu yaklaşık 120 metre derinliğinde bir çukur. Aşağıya bizim attığımız taş 6-7 saniye gibi bir zamanda düştü. Burada da yine ne derece doğaya saygılı insanlar olduğumuzu gördüm. Her yere obruğun içine şişeler, pet şişeler ve çöpleri çok estetik atmışız !!
Mitolojiye göre Tanrı Zeus, yüz başlı ejderha Typhon' u buradaki bir kavgada yendikten sonra, ejderhayı Etna Yanardağı' nın altına kapatmadan önce bir süre Cehennem çukurunda hapsetmiş.
Cennet ve Cehennemi gezerken yaşlı teyzelerin, burada da cehenneme gitmek çok kolay ama cennete gitmek çok zorluymuş, şeklindeki yorumları çok eğlenceliydi gerçekten :)
Ama teyzeler çok haklıydı. Cehennemi görmek için bir seyir balkonundan bakmak yetiyorken cennete ulaşmak için 400 küsür merdiven iniyorsunuz. Ve bu inişin bir de çıkışını düşünün :)
Buralı Olmayanlar Lokali

Bu mağaraları gezdikten sonra Astım Mağarasına gittik. Astım Mağarası'da mitolojide ejderha Typon' un mekanıymış. Mağaradaki sarkıt ve dikitler gerçekten görülmeye değerdi. Havası nemli olduğu için astımlılara gerçekten de iyi gelebilir ama mağaranın serinliğinden Mersin'in sıcağına çıkınca yeniden astım olur insan :)))

Buralı Olmayanlar Lokali


Görüşmek üzere..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder