30 Haziran 2013 Pazar

Dan Brown - İhanet Noktası

Merhabalar ,
Son zamanlar özel nedenlerden ve sonrasında gezi eylemlerinden dolayı pek fazla yazamadım bloguma.Hatta bir ara tamamen kapatmayı bile düşündüm blogumu.Ama blog takip etmekten büyük zevk aldığım için az dur kapatma blogu dedim kendi kendime :)
Bir de bloglovin olayı var son günlerde.Bugün Google Readera veda ediyoruz bloglovinle nasıl olacak bu işler göreceğiz.
Girizgahtan sonra okuduğum son kitaptan söz edeyim biraz.Son günlerde yaşadıklarımıza da oldukça uygun bir komplo teorisi kitabı.Yazarımız Dan Brown , kitabımız İhanet Noktası.




Buralı Olmayanlar Lokali

16 Haziran 2013 Pazar

Çocuklara Kıymayın Efendiler..


BULUTLAR ADAM ÖLDÜRMESİN
Analardır adam eden adamı ,
Aydınlıklardır önümüzde gider.
Sizi de bir ana doğurmadı mı?
Analara kıymayın efendiler.          
Bulutlar adam öldürmesin.

10 Haziran 2013 Pazartesi

#direnTürkiye

Bir ülkenin başbakanı insanları birleştirmek yerine neden insanları daha da geren asılsız açıklamalar yapıp,halkına çapulcu deyip tehdit eder.
Bu konu o kadar çok yazıldı ki ben yazmayı düşünmüyordum.Ama bugün başbakan yine halkı provake edercesine bundan bahsedince yazmadan duramadım.Beşiktaş Bezm-i Alem camiinde olanlarla ilgili bugün söyledikleri mesela.Caminin imamı bile aralarında içki içen olsaydı kendileri dışarı atardı diye açıklama yaparken hala neyin kafasını yaşıyor bu millet .Camiye elbette ayakkabıyla girilmez ama insanlar can telaşındayken de böylesi bir durumu tartışmak eleştirmek bile çok ayıp.Sanki camilerimize çok temiz gidiyoruz.Kaldı ki o halıları temizlemek bu kadar kolayken birileri çıkıp Allahın evine ayakkabıyla girilmiş içki içilmiş fuhuş yapılmış diyebiliyor.Benim inandığım dinde Allah adına karar verip konuşmak gibi bir şuursuzluk yok.Bunu yapanlar Allaha şirk koşarak en büyük günahı işliyor farkında değil.Ayrıca bunu tartışacağımıza orada yaralı insanlar varken polisin inatla müdahaleye devam etmesini  neden konuşmuyoruz.

4 Haziran 2013 Salı

Gezi Parkı Direnişi Manifestosu

Gezi Parkı Direnişi Manifestosu
1. Çok haklıyız. O kadar doğru bir yerde duruyoruz ki, Başbakanın konu üzerine yerleşik alaycılığı, gevrek gülüşü örselendi. Birkaç gün önceye kadarki o özgüven abidesi şimdi olayı zavallı CHP'ye mal etmeye çalışıyor. Nasılsa (yıllardır yaptığı gibi) kolay başa çıkarım diyerek. Yemezler.Direnişimiz hiç bir partiye, gruba, din yahut mezhebe yahut siyasete ait değildir.
2. DİKKAT!
a) İçkiciler: Çok basit. İçkiliyken nasıl araba kullanılmaz, sivil direnilmez de. İçki eğlence için içilir. Bu bir eğlence değil. Sizin bu şekilde eğlenebiliyor olmanız bu şekilde eğlenme hakkınız olduğu anlamına gelmiyor. Gidin evinizde için. Her hareketiniz zarar oluyor sonra. Hem itici görünüyorsunuz. Hem çevreye zarar verme, hem zarar görme potansiyeliniz artıyor. Hem de çok çirkin görünüyorsunuz. Bir elde Gaviscon, bir elde bira, ne bu?
b) Sağı solu tekmeleyen, taş atanlar: Bunlara tek kâr edecek şey civarı tarafından uyarılmaktır. Her kalabalıkta çok Die Hard seyretmiş birileri çıkacaktır. Bu ezik saldırganları uyarın. Direnişimize en çok zarar verenler bunlar. Polisin attığı gazı geri atmak kutsal bir harekettir. Ama taş ne iş? Dün Beşiktaş'ta onlarca arabanın camı kırıldı bu heyecanlı zibidiler yüzünden.

3 Haziran 2013 Pazartesi